Om oss

Lyft & Surrningsredskap AB (förkortat LSR AB) är en svensk totalleverantör av lyft- och surrningsmaterial med såväl standard som kundanpassade produkter i sortimentet. 

Vårt mål är att tillgodose våra kunders behov av att kunna förankra, lyfta, förflytta och säkra gods under transport på ett säkert sätt. Vi erbjuder produkter och hjälpmedel men framför allt kan vi dela med oss av vår kunskap när det gäller säkra lyft och säker transport. Med vår långa erfarenhet och tekniska kunnande har vi aktivt deltagit i branschens utveckling.  

Många av våra kunder finns inom industrin, transport- bygg- och anläggningsföretag eller sjöfarten. 

Vi arbetar med säkerhetsprodukter. När produkterna lämnar oss skall både vi och våra kunder känna oss trygga med att de svarar mot de krav som de tillverkats för. Därför är många av våra produkter är CE-märkta. 

Fabriker i låglöneländer har sina fördelar

Men kan de få fram en specialprodukt tills imorgon? På Traktorgatan 20 i Rollsbo utanför Kungälv har vi butik, kontor, lager och dessutom en liten textilfabrik med väveri, färgeri, symaskiner och provutrustning. Det gör att vi kan tillverka ”mjuka” produkter, som spännband, bandstroppar, bandsling, rundsling mm från grunden.

I dessa tider, när nästan allting tillverkas i mer eller mindre avlägsna låglöneländer, låter det kanske snudd på galet. Men egen tillverkning har sina fördelar. Och om man som vi jobbar med att utveckla speciallösningar är det närmast en förutsättning. Det är inte nödvändigtvis något fel på produkter tillverkade i exempelvis Kina. Även vi har en del sådant på hyllorna. Men man kommer inte ifrån att ledtiderna blir långa. Vilket innebär att det blir svårt att bedriva ett kvalificerat utvecklingsarbete, där man ofta får testa sig fram och kanske göra ett par prototyper innan man är helt nöjd.

Dessutom har det givet oss en djup materialkännedom som hade varit svår att uppnå på annat sätt. Vi vet hur exempelvis olika fibrer och sömnadstekniker beter sig i olika situationer. Och den kunskapen använder vi inte bara när vi utvecklar speciallösningar, utan även när vi ska lotsa dig genom djungeln av olika standardprodukter.

Behöver du en speciallösning?

Då är det Henrik Sunesson du ska prata med. Han har varit verksam i företaget sedan tidigt 90-tal och har varit ansvarig för den tekniska utvecklingen sedan dess. Med en Chalmersutbildning i botten och med många års praktisk erfarenhet har han koll på såväl hållfasthetsberäkningar som alla de där smarta detaljerna som gör att den färdiga produkten verkligen gör sitt jobb. Han vet vad som fungerar – och vad som inte gör det.

Vad kan vi stå till tjänst med?

För våra kunder är det här välbekanta ansikten. Vesko träffar du när du hämtar ut dina varor på lagret. Theres, Ingegerd och Ulrica har hand om butiken och sköter det mesta av det praktiska på kontoret.

Undrar du över något är det bara att slå dem en signal eller hugga tag i dem nästa gång du är här. Alla fyra har jobbat här i decennier, kan verksamheten och produkterna innan och utan, och brukar kunna svara på de flesta frågor.